Als je doelen helder zijn, bekijken we hoe je deze op de meest efficiënte wijze kunt bereiken. Dat kan op honderden manieren. Wendy begeleidt je in het kiezen van de beste weg. In de coaching trajecten maakt Wendy voornamelijk gebruik van wandelen en de kracht van de natuur. Daarnaast maakt zij ook gebruik van visualisatie door middel van coachend tekenen en systemisch werken. De wandeltrajecten vinden in de omgeving van Leersum, op de Utrechtse Heuvelrug, plaats.

   

Door te wandelen in de natuur zet je letterlijk je gedachten in beweging. Maar tegelijkertijd helpt wandelen je om stil te worden in je hoofd en te luisteren naar je gevoel. In de natuur beweeg je je buiten de vertrouwde wereld en kan je letterlijk andere wegen inslaan. Door de kracht van de natuur zul je makkelijker openstaan voor nieuwe inzichten en ideeën.

De kracht van wandelen in de natuur zit hem vooral in de mogelijkheid gebruik te maken van symbolen. Dat kan jouw proces heel tastbaar maken. Een grote sterke boom met daarnaast een klein, nog fragiele variant, paden die elkaar kruisen of wind of regen die je moet trotseren. Welke keuzes heb je, wat voelt het beste, waar staat de kracht van die boom of van de wind voor? Kan je het eventueel ook laten zijn zoals het is?

Stap uit je schaduw en loop in de zon,
Kijk om je heen en zie wat er komt
Je haalt uit elke nieuwe dag
Meer dan je ooit had verwacht…
(IOS, 2006)